Абе какво става с Цецка Цачева? Някой може ли да пита съседа й Цветан Цветанов? С какво се прехранва тази жена в тази тежка криза? Би било някак логично, обитателите на блока с кичозните глаголически псалми да станат най-големи критици на изриталия ги борисов. Цветанов не закъсня да стане върл „реформатор“, но къде е Цецка – майката на нацията??? Защо се крие? Или може би чака звездния си час? Но междувременно какво яде? Тежка е съдбата на куродръжците на борисов – особено в случая на Цецка – тъкмо си направи турбо пластични операции – и хоп, вече не е майка на нацията. Добре, че поне ангелкова, с новия си нос, още държи депутатска заплата--- ама няма да е задълго… И после какво ще яде?, чуди се и мае журналистката и влогър Татяна Кристи.

А нейният колега Любо Кольовски отсича за Цветан Цветанов и неговото ново амлоа:

Двуличието, лицемерието, цинизмът и ренегатството са сред най-ярките отличителни черти и характеристики на нашенския т. н. "политически" живот. Тези характеристики за застинали в едни и същи проявления още от времената на Алеко и до наши дни не са променили никак. Това вероятно е така, защото нашенската политика се произвежда от индивиди, които в по-голямата си част, както се казва, не са заковали и един пирон през живота си. А политическият занаят им дава всички възможности да изявят качеството си, че нямат никакви качества.

"Изправени сте пред важен избор. Чий интерес ще защитите – този на вашите избиратели или този на вашия лидер?
Можете да подкрепите бюджета на Борисов и с гласа си да вкарате страната в тежка дългова спирала в поредица от нови, още по-големи бюджетни дефицити. Така ще спазите партийната дисциплина и ще угодите на поредното решение на вашия лидер, но ще предадете вашите избиратели.
Можете обаче да бъдете отговорни към своите избиратели и да отхвърлите проекта, който слага край на финансовата стабилност на България. Независимо, че ще ядосате вашия лидер.
Ако в този момент бях до вас, щях да направя второто. Защото вече съм научил, че животът е по-дълъг от мандата. Срещам се с много хора и не се срамувам да ги гледам в очите. Пожелавам ви след гласуването на бюджета и вие да можете да направите същото.
Желая кураж и се надявам държавникът във всеки от вас да надделее! "
Това казва в отворено писмо до депутатите на ГЕРБ бившият Втори в партията и доскорошен председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. За първи път, откакто напусна ГЕРБ, Цветанов се обръща към своите бивши съпартийци с призив - да не подкрепят бюджета, цитиран от EPICENTER.bg.
Твърде странно и необичайно, да не кажа неуместно е Цветанов да агитира срещу бившия си началник, като се укрива зад националните интереси. Може би Цветанов е забравил недалечното си минало, защо и как беше изхвърлен от "партията" си. Или не е осъзнал, че прогонването му бе предизвикано от самия него, тъй като прескочи мярката и стана непоносим за Бойко? С какъв сурат днес Цветанов напада доскорошните си съпартийци и с какви очи ще се яви на изборите като предводител на новата си партия "Републиканци за България"? Всъщност, как ще се разграничи Цветанов от "ценностите" на ГЕРБ и по какво "ценностите" на "Републиканци за България" се различават от "ценностите" на ГЕРБ? Няма да обсъждам това, че Цветанов определя депутатите от бившата му партия като "държавници", защото това определение е абсурдно.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.