"Приятели, строителната мафия отново ме репресира! Инвеститор, с измислени доноси, се опитва да ме прати в затвора, за да строи спокойно в "Младост" на ръба на закона!", съобщава бившата кметица на район "Младост" в София - Десислава Иванчева. Тя, заедно със своята заместничка Биляна Петрова, бяха "сготвени" от спецпрокуратурата и КПКОНПИ с подхърляне на белязани пари през месец април 2018 г.
Иванчева и Петрова прекараха в ужасни условия осем месеца в ареста и един месец в Сливенския затвор, защото развалиха схемите на строително-имотната мафия в столицата, която си беше заплюла минимум пет общински терена за бетониране, повечето от които зелени площи. За да продължи задушаването на софиянци  с ненужни сгради, с помощта на овластени лица - Столична община и Йорданка Фандъкова, Десислава Иванчева и Биляна Петрова трябваше да бъдат брутално наказани и изхвърлени от администрацията на "Младост".
Към момента Иванчева и Петрова са под домашен арест, без влязла в сила окончателна присъда, като председателят на Специализирания апелативен съд Ушев, който е и наблюдаващ тяхното дело, не желае да измени мярката им в по-лека.
На втора инстанция Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха осъдени на осем години ефективно изтърпяване на присъда в затвора. Това се случи в началото юли месец, като Специализирания апелативен съд трябваше да публикува мотивите към присъдата през месец септември 2020 г. До този момент съдия Ушев все още не ги е изсмукал от пръстите си.

Иванчева е отново обект на донос от строителен предприемач. Неготово име е Бисер Петков, собственик на фирма „Детски свят”

Снимка на Десислава Иванчева /Dessislava Ivancheva/.

Ето какво разказва Десислава Иванчева за поредния терор, на който е подложена:

Както знаете,  аз станах жертва на строителната мафия в България, която не беше доволна от дейността ми за спиране на безконтролното, поголовно строителство на всеки свободен сантиметър в кв. "Младост". Бях сготвена от инвеститор, заключена в дома си, за да си строи безконтролно и спокойно, който използва прокурорската бухалка Гешев.

Тези дни отново станах жертва на долна инвеститорска интрига. Случката е следната:
Снимка на Десислава Иванчева /Dessislava Ivancheva/.В непосредствена близост до дома ми от месец има разположена строителна ограда на едно мъничко зелено теренче, срещу Окръжна болница, на тротоара. На 8 октомври, както всички знаете, имах насрочено дело за мярката ми за неотклонение. И съвсем логично, съответно съдът ми е разрешил да отида на делото. По път за Специализирания съд, минавайки покрай табелата с обявление за бъдещия строеж, реших спонтанно, че трябва да се спра за 2 минути и да покажа на хората на какво абсурдно място в "Младост" ще изникне поредния строеж.
(Всички сте гледали моето директно излъчване във фейсбук-страницата ми.) Тъй като валеше дъжд,  позволих си да си оставя чантата и документи за съда под навеса на съседната сграда, която е на същия инвеститор, който възнамерява да строи. Разбира се, не съм влизала в нея. Направих снимки, видео и продължих по пътя си за съда.

Този път, за мой късмет има приложено видео, което опровергава твърденията на инвеститора, който застрашава мярката ми „Домашен арест”.

Четири дни по-късно инвеститорът Бисер Петков, собственик на фирма „Детски свят”, виждайки видеото ми, виждайки, че организирам протест, виждайки, че може да не му се случи строежът, подава скалъпена жалба срещу мен със смешни обвинения:
- „Нахлу в търговския обект”;
- „Нарушаваше спокойствието на служителите”;
- „Призовавала е към протест”;

Кандидат-строителят очевидно ми следи осторожно живота, движи си спокойно документите за новия Снимка на Десислава Иванчева /Dessislava Ivancheva/.строеж, защото знае, че съм заключена в дома си, с мярка „Домашен арест”, а видите ли, съм „нахлула” в магазина му и още по-голямо престъпление съм извършила - „Обявила съм, че в понеделник ще има протест”.

Явно съм кошмара за инвеститорите в "Младост" и те ще правят всичко възможно да си стоя заключена вкъщи, докато не застроят всичко в "Младост" и София, необезпокоявани от такива като мен. А с тази ПОРЪЧКОратура и с назначен, манипулативен жалък главен прокурор, даващ мило и драго да обслужи мафията, не е никак трудно!, завършва Десислава Иванчева поста си във Фейсбук.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.