След като удари на камък с ВСС, екдепутатът Минчо Спасов е подал сигнал до Софийска градска прокуратура, с който настоява главният прокурор Иван Гешев да бъде разследван за публикуваните от прокуратурата преди няколко месеца СРС-та, в които е замесен президентът Румен Радев.

“Няма да ги оставим. В тяхното писмо, с което отказаха да образуват производство по освобождаването на г-н Гешев след извършено от него престъпление, самите прокурори от Висшия съдебен съвет ме посъветваха да се обърна към съответната прокуратура, ако имам данни. И аз се обърнах“, това заяви още юрист и бивш депутат от НДСВ в предаването “ЕвроДикоФ“ по ТВ Евроком.

Без да споменава името на предишен член на ВСС от квотата на ГЕРБ, Минчо Спасов разкри какво му е споделил за "процедурата" по назначаване. 

"Преди да встъпят в длъжност са ги карали да минат през кабинета на г-н Пеевски, като едва след това и през кабинета на г-жа Фидосова. Факт е, че ГЕРБ са си джиросали правата на ДПС."

Минчо Спасов е на мнение, че ако прокурорът, който разглежда сигнала срещу Гешев има кураж, може да свали имунитета му и да образува досъдебно производство.

Юристът е категоричен, че мониторингът над в областта на правосъдието трябва да остане заради такива като главният прокурор Иван Гешев.

Интервюто на Сашо Диков с Минчо Спасов започва след 33:40 минута:

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.