ОУ „Христо Ботев“ – гр. Ахелой спечели и реализира първия за община Поморие проект по национална програма на Министерството на образованието и науката „Изграждане на училищна STEM среда”, насочена към учебните дисциплини за наука, технологии, инженерство, изкуство и математика.

На откриването на STEАM центъра “Дигитални създатели“ присъстваха кметът на община Поморие Иван Алексиев и кметът на гр. Ахелой Иван Георгиев,  които заедно с директора на училището Юлияна Атанасова прерязаха лентата на новия обект.

Директорът Атанасова представи осъществения проект за интегриране на учебна среда от ново поколение. Обособени са четири зони за използване на най-новите интерактивни технологии за обучение, чрез които се създава нагласа у учениците за творчество, въображение и креативност. Методите на обучение включват групова работа, интердисциплинарен подход в предаването на нови знания, обучение чрез преживяване, обучение чрез изследване, проектно-базирано обучение и др.  Устройствата,  които ще се използват в заниманията на учениците се управляват от училището и поддържат различни приложения и функционалности за създаване на съдържание, подходящо за STEM обучение.  Учениците ще могат да проектират, оформят, създават различно дигитално съдържание – 2 и 3D анимация, ще научат основите на дигиталната фотография и графичен дизайн, ще създават продукти с виртуална и добавена реалност.

Кметът Иван Алексиев приветства колектива на ОУ „Христо Ботев” с реализирането на този иновативен проект, който ще позволи на учениците да учат  в една модерна образователна среда. „Уверен съм, че това е бъдещето в образованието, към което трябва да се стремят все повече училища, за да могат по-лесно да привлекат вниманието и интереса на учениците, с което и да осигурят най-доброто образование за тях.”, каза кметът Алексиев.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.