"Няма ли да се пръкне един читав журналист и да зададе на този кризисен щаб въпроса: Колко процента ще се заразят при наличие на карантина и колко без такава?
Ще останете изненадани, ако отговорят честно. Разлика почти няма да има. Ама видите ли, здравната система щяла да рухне. Че нея я уби или това, което беше останало от нея, още пицара Дянков, като й гепи милиард и половина.
Да коментирам ли стотиците мними сложни и скъпоструващи операции и байпас?"

Има нещо зловещо, когато посред нощ се приемат на крак наказателни закони. Има нещо зловещо, когато за убийство на дете на пътя извършителяш получава условна или максимум пет годишна присъдар а отишъл до магазина баща да купи хляб на гладните си деца, поставени под карантинар да го грози десет годишна присъда.

Има нещо зловещо в цялото това управление.

Да разгледаме най-вероятния сценарий. Семейство с две деца под карантина. В 99,9% от случаите карантина огрява бабата и дядото /ако са оцелели в условията на "демокрация"/ и въобще най-близките.  Правителството обясни ли, като как на тези хора ще им бъде обезпечено снабдяването с храна?  И приемаме, че тези отговорни граждани са послушали това правителство и не са се запасили с храна. Или по-вероятния случай - не са имали пари да се запасят за толкова дълъг период. Какво прави това семейство?

И за един баща отскочил до магазина... десет години затвор.

Тия не са само кретени, тия са изроди.

А възможни чрезвичайни необходимости хиляди. Ами ако тези деца или член на семейството ги заболи остро зъб или ако ... ? Кого и как трябва да търсят? Явно арменския поп.

И за пореден път казвам: Тези мерки не са за предотвратяване, а за забавяне на неизбежното.

И днес дори един изплюва камъчето. Каза това, което аз пея от дни. Тези 60-70 %, на които им е писано да пипнат короната, ще си я пипнат. Въпроса за управляващите е да няма пик. Защото не са подготвени и здравната ни система е бардак. Всичко ще рухне изведнъж и ще бъдат пометени.

Ако бяха загрижени за хората, а не за себе си, щяха веднага да рембурсират по здравна каса имуностимулиращите лекарства, а на най-рисковите групи да ги раздават безплатно. При положение, че няма още ваксина и лек - това е единствения верен път. Това е единствения верен път, не само за намаляване броя на случаите, но и за намаляване броя на леталните изходи.

А не затвор и глоби от 30 000 лева. Дебили!

Познах, че съдържанието, с което ще напълните извънредното положение, са само миризливи л...а и нищо друго. И да попитам за Столипиново и Факултето - като как ще бъдат прилагани мерките и кой ще ги контролира?

Няма да ви питам след два месеца на семействата останали без заплати, заради идиотските ви решения, какво ще им се върти в главите?

Няма ли да се пръкне един читав журналист и да зададе на този кризисен щаб въпроса:

Колко процента ще се заразят при наличие на карантина и колко без такава?

Ще останете изненадани, ако отговорят честно. Разлика почти няма да има. Ама видите ли, здравната система щяла да рухне. Че нея я уби или това, което беше останало от нея, още пицара Дянков, като й гепи милиард и половина.
Да коментирам ли стотиците мними сложни и скъпоструващи операции и байпас?

Че дори и фалшивите болнични, за които толкова плакаха, че източват касата, се оказаха че над 70% са на държавната администрация - демек герберските калинки.
И нещо, май, млъкнаха по този въпрос.

...Щяла да рухне. Нея отдавна я няма, бе, тъпанари! Ако имаше здравна система, щеше да има и грамотни, които вместо да се чешат по макарите, да настояват пред Тиквата още преди месеци да се предприемат адекватни мерки.

Този вирус не е торнадо, образувало се преди час и изненадало ни. Беше ясно какво ще се случи.

Не че Тиквата е щял да вдене, но знаеш ли... За него магистралите, на които един и същ участък го ремонтират по десет пъти и Ф-16 са по-важни от народа. Само парите за половината самолети щяха да осигурят респиратори не само за болниците, но и персонален такъв за всеки болен.

Ние сме пет милиона - не 50. И къде сега е Тръмпчо, та се молиш на "врага" Путин бе кретен?

Даде милиардите на САЩ а се молиш на Русия. Дебил на n-та степен.

Но всяко зло за добро. Сега и тези, които по време на избори си чешеха пъпките по гъза на диваните и вместо да гласуват се присмиваха на гласуващите, ще ручат жабетата наравно с нас. Като останат без приходи и децата им ревнат гладни, ще ги питаме - имат ли още от гъбите, които браха, докато ние гласувахме срещу Тиквата?!

Които му трябват на Тиквата, той си ги е подсигурил. Наричат ги "калинки", на държавна заплата и на тях дори и карантината ще бъде заплащана. Така, че ако оцелеете до другите избори - ходете пак за гъби.

Нещастно племе.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.