Сайтът LIBERTA.BG първи съобщи и осветли днес сутринта, че репресията от прокуратура и полиция над Съюза на българските журналисти (СБЖ) касае имотни апетити на овластената мафия. Изнесеното в публичното пространство от нашата медия бе потвърдено и от председателката на СБЖ Снежана Тодорова пред Euractiv.

Информацията на LIBERTA.BG, получена преди месеци от оперативни източници е, че голям интерес към недвижимите имоти на СБЖ по Северното Черноморие има варненска трибуквена групировка, считана за покровителствена от премиера Бойко Борисов. Съдействие й е оказвано от шеф на печатна медия (с онлайн издание), позиционирана в София, но с разпространение в цялата страна, която обслужва пиарски и Борисов, и Пеевски. А в рекета, както стана ясно днес, са включени и репресивните държавни органи - полиция и прокуратура.

СБЖ притежава три хотела на Златни пясъци, два хотела в Банкя, 10 бунгала и две масивни сгради на язовир Батак, както и сградата с ресторанта в центъра на София. От наемите се самоиздържа. Снежана Тодорова заявяа пред Euractiv, че СБЖ прави всичко по силите си да защитите собствеността зи и не и смята да приватизира нищо. Нейната позиция се явява като задочен отговор на неофициалната информация, че сигналът до МВР е подаден от делегата Владимир Йотов. Смята се, че той е писал в него за последното Отчетно-изборно събрание на СБЖ и че ръководството на СБЖ е направило опит да продава имоти. 

“Истината е, че бандитите искат да ни откраднат имотите и всяко нещо, свързано с тях, трябва да предизвика шум в публичното пространство. Ние обаче въобще не сме говорили за тия имоти на събранието. Ние изобщо не сме обсъждали имоти и всеки друг делегат може да го потвърди", категорична е председателката на СБЖ Снежата Тодорова.

Тя уточнява, че от полицията са им изпратили писмо с неточно искане, защото са пожелали документи от последното "общо събрание" на СБЖ, а те не са провеждали среща в тази форма, а Отчетно-изборно събрание преди няколко дни.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.