България не може да ремонтира военна техника. Няма и как да докара жито от Украйна във Варна, за да се превърне в "логистичен хъб за зърно и слънчоглед". Заклещените корабчета в Украйна с български екипажи са си от месеци все там. Не мърдат.

Простотиите на ПроктоКиро нямат край! Поне призна, че блоковете в ж.к. "Младост" в София му приличат на ударените от ракетите в Киев. А военни действия в България няма!

Няма и борба с корупцията. Никаква! Председател на КПКОНПИ е все още зам.-председателят на Цацаров.

"Български пощи" е хакната вече втора или трета седмица, а има да усвоява едни 100 милиона по Плана за възстановяване. Кой ли ще ги прибере? Иначе си имаме Министерство на електронното управление и вицепремиери по иновациите и растежа и по ефетивното управление.

Абсолютна управленска порнография и немощност. И тонове лъжи!

***

Промяната е стартирала. България спира да купува природен газ от "Газпром" и започва да купува по-скъп природен газ от структури и проксита на... "Газпром"!

***

Министър Сашо Кеша върти и сучи пред Цънцарова. Да го попита за часовника му и на каква цена е, примерно, защото за енергетика и за купуването на руски газ през посредници на по-висока цена не му се обяснява.

Даже се ядосва и започва да се кара на водещата, че го пита. Изнервен е.

***

Според премиера Кирил Петков президентът не е имал предвид тях днес, когато говори за "политически шарлатани" и български политици, които са готови да разпалят войната и към България, за да обслужат користните си цели.

Май само Петков си мисли така.

***

Вицепремиерът Асен Василев: "Отношенията между президент и кабинет са на най-ниската си точка. Президентът Радев има ясно зададени конституционни правомощия, които не включват икономическата политика на страната, примерно. Добре е да има мнение, добре е и то да е информирано, както и комуникацията да става директно, не през медиите".

***

Докато президентът не започне да ги назовава поименно, те ще се правят, че не говори за тях.

А Дедо Еконтий коментирал във Фейсбук, че бил шарлатанин този, който е вдигнал юмрук на чужд протест.

***

Гешев много се умълча. Случайност?!

Едни вече са за прокурорски проверки, а другия - уж искаха да го махат. Той пък взе записите от камерите на НСО и парира движенията на среднощните афтъри.

И май си стиснаха ръцете. Ще преживеем и тази подмяна, но не в това е въпроса.

***

Войната продължава и най-вероятно скоро няма да приключи.

Животът в България ще става по-труден и по-скъп. Бедността ще нарасне, смъртността ще се увеличи, а раждаемостта ще намалее.

Не смятам, че с гласуването за директно оказване на военна и техническа помощ на Украйна правителството ще падне. БСП няма да напусне управлението сега, но дори и при тези обстоятелства животът на този кабинет върви към своя край.

А ако идващият служебен кабинет се окаже отново политически трамплин за самозванци към властта и параван на задкулисни сделки и лобистки назначения срещу мотивация, в който бъдат оставени да кадруват по всички направления същите некомпетентни сребролюбци, следващото правителство по слугинаж на чужди интереси няма да се различава от сегашното.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.