"Селският тарикат Boyko Borissov вчера заповяда на министъра си да носим маски на открито, за да може днес да го играе доброто ченге.
Стефан Петров и Станимир Христов, разбира се, не са глупави и наказаха ГЕРП-Бургас с една кора яйца.
Не разбрахте ли, че сте срам и позор за нацията?
Децата ви ще се срамуват от вас така, както се е случило с нацистите!
А ние ще конфискуваме имуществото ви в полза на народа!"

Така коментира днешната акция с кокоши яйца Асен Бонджев, който е организатор на антиправителствените протести в Бургас.

Инициативата "яйца по ГЕРБ в Бурагс" се организирана от ОЗБГ:

"Днес от #ОЗБГ "почерпиха" офиса на ГЕРБ в Бургас с яйца. Продължаваме с дейностите против вредното за България ГЕРБаджийско управление." - информират от Организацията за защита на българските граждани.

Пред "Фрог нюз" Асен Бонджев заяви:

Нека критикуват мятането на яйца. Въпросът е, че го заслужават. Те са докарали държавата до това положение. Ние какво да направим? 100 дни вече не искат да ни чуят, подиграват ни се. Намираме алтернативни начини, за да фокусираме общественото внимание върху реалните проблеми и виновниците за тях.

Коментарът му идва по повод гражданска акция, при която двама души решиха да хвърлят яйца по централата на ГЕРБ в Бургас. На място присъстваха десетина граждани, имало е двойно повече журналисти и тройно повече полиция, пише "Фрог", които интервюират Бонджев.

Господин Бонждев, каква беше идеята зад тази акция?

Идеята беше просто да сме там. В Бургас няма много желаещи да протестират, честно казано. Това е бастионът на ГЕРБ. Жълтите медии в града написаха, че аз съм мятал яйца, че са присъствали хора, които изобщо не са били там... Но се получи добре. Искахме да отправим послание.

И все пак... мятането на яйца е обект на критики. Това ли е начинът?

Нека си го критикуват. Въпросът е, че го заслужават. Те са докарали държавата до това положение. Ние какво да направим? 100 дни не искат да ни чуят, подиграват се с нас. Намираме алтернативни начини да фокусираме общественото внимание върху реалните проблеми и виновниците за тях.

Много хора са омагьосани от аурата на Борисов все още. Вчера здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че ще издаде заповед, с която да направи носенето на предпазни маски задължителни. Днес премиерът излиза като "доброто ченге", което ги смекчава.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.