"Гласувах за връщане на държавността, за да се развива родината ни и да заеме своето достойно място в ЕС“. Това заяви водачът на листите на ДПС в Благоевград и Велико Търново Делян Пеевски, след като гласува в неделя в село Бабяк, община Белица.

Пеевски каза също, че е крайно време да бъдат сложени спирачки на олигархичното задкулисие в страната, опитващо се да противопоставя гражданите на България едни на други и спъващо прогреса и развитието на държавата и обществото ѝ.

Той посочи, че най-ценният капитал на България са хората и подчерта, че дълг на политиците е да създават такива условия за развитие на регионите, че гражданите да имат работни места и достойно заплащане на труда, а икономиката да прогресира.

“Политиците са длъжни да постигнат консенсус по определени надпартийни теми“, заяви още той и допълни, че политиците не само трябва да осигурят нужните условия за развитието на страната, но и за процъфтяване на толерантността и разбирателството между самите граждани. 

"Залогът на тези избори е огромен и ще определи дали ще продължат процесите по установяването на държавността или задкулисието отново ще получи институционална власт". Това заяви президентът Румен Радев след като упражни правото си на глас на изборите за парламент и президент в неделя. Относно решението на ЦИК за контролното броене на разписки, той заяви, че "който се страхува, че не може да спечели изборите, търси да ги опорочи".

Изборната администрация следва да изпълнява закона и разчитам, че добросъвестно ще свърши своята работа, допълни още Радев.

“Гласувах за свобода, законност и справедливост - това са ценностите, които отстоявам”, каза Радев. По думите му първият непосредствен и най-важен хоризонт е да се състави правителство, от което България има нужда. 

"Гласувам с огромно желание, за да произведем тласък напред за страната. Трябва да оставим на следващата генерация една държава с надежда и гордост. Призовавам всички наши съграждани да излязат да гласуват. Не трябва да позволяваме на опитите да се потисне избирателната активност да надделеят. Не можем да оставим други да решават за бъдещето на страната", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, след като упражни правото си на глас в неделя.

Решаващо е да имаме правителство – заради Covid-кризата, инфлацията, енергийните цени. Има огромна надежда, просто трябва да започнем да работим. Пред България има огромна възможност. В рамките на 2-3 години можем да променим страната", добави той. 

“Не участвам в политиката“, каза почетният председател на ДПС Ахмед Доган, след като упражни правото си на вот на изборите “2 в 1“.

Това бе единственият негов коментар пред журналисти, обобщава Mediapool.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.