Изглежда премиерът на България Бойко Борисов няма полезен ход. Каквито решения и предложения да вземе и да направи неговият кабинет, те винаги срещат обществения гняв и недоволство. Това е така, защото политиката водена от кабинета "Борисов 3" придобива все по-големи по мащаби антиевропейски и антидемократични оттенъци, които вече се наблюдават под смръщените вежди и на Европа и се тълкуват като "прикрит фашизъм". Митовете за стабилно управление на благоденствието са разбити, тангети и магистрали пропадат, деца умират, докато чакат в лечебно заведение животоспасяващата финансова инжекция от държавата, която поради липса на административен капацитет и наличие на безстопанственост и кражби е потънала в руини. На фона на политическата криза, която тресе властовите кръгове, и светлото бъдеще на управляващите потъмнява. Гаф след гаф, некомпетентност и корупция надничат от всяка точка на страната. Сянката на злото е толкова дебела, че и малкото хубави неща не могат да запалят свещичката на надеждата.
Изходът е само един: радикална промяна.

Към днешна дата България се намира пред поредната национална катастрофа. Страната ни е на първо място в света по смъртност на населението и е най-бързо топящата се нация; на първо място по корупция в Европейския съюз; на първо място по бедност и ниски доходи в ЕС и на първо място по липса на свобода на словото - отново в Европейския съюз. В България се извърши най-големият банков обир в световната история - за над 5 милиарда лева, с институционална помощ. Държавният дълг се покачва с нови 400 милиона лева (без лихвите), при вече изтеглен заем, отново от кабинет на Борисов, в размер на 16 милиарда лева (без лихвите). Броят на напусналите и напускащите страната е толкова голям, че администрацията има наглостта да го превръща в пиар и актив, отчитайки сведени до минимум нива на безработица. При тази зловеща картина на самоунищжение, институционалният натиск и репресии над свободомислещи и над журналисти няма почивен ден. Без почивен ден са и олигархично-мафиотските-властови-политически кръгове, които, възползвайки се от предизборната ситуация и познавайки страховете на Самодържеца, са го натикали в "омагьосания кръг на желанията", в който исканията нямат край.

Изключително слабата активност в България на изборите за членове на Европейския парламент и лошото представяне на управляващата партия ГЕРБ и коалиционните й партньори "Обединени патриоти" и Атака без съмнение силно притесни и разтресе "Дондуков 1". Заради "Апартаментгейт" след изборите на министър-председателя Борисов му се наложи да извади от политиката дясната си ръка - Цветан Цветанов. Борисов представи действията си като еднолично свое решение, основаващо се на "високия морал" в ръководената от него партия. Истината, обаче, е малко по-различна - натискът идва от Германия и това може да бъде "прочетено" с издание на "Конрад Аденауер" - фондацията-майка на ГЕРБ. В него не случайно е описана схемата с апартаменти на властта "Апартаментгейт", в която Цветан Цветанов и Цецка Цачева имат водеща роля. 

Примката се затяга с наближаването на местните избори - за кметове и общински съветници, и с течащите проверки в София

Голяма част от общините, уж в патримониума на ГЕРБ, са всъщност и на ДПС. Председателят на ГЕРБ е наясно, че без помощта на Движението за права и свободи партията му ще изгуби влияние в над 50% от тях. Това от своя страна дава картбланш на ДПС постоянно да покачва цената си с нови искания, като натискът прерастна и в отворени писма от Пеевски до Борисов.
През 2016 г. Борисов ни убеждаваше, че Делян Пеевски го няма, заминал си е в Дубай и прочее. Това не само се оказа кьорфишек, а днес Пеевски е в България, в Парламента, избран е за европейски депутат и задава политическия ред в страната.
В същото време в София тече мащабна проверка на ОЛАФ на европроектите, научи LIBERTA.BG от свои източници в Брюксел. Изискват се документи от държавни и общински учреждения, разпитват се хора и Властта е наясно, колкото и да изглежда привидно спокойна и да крие от обществеността за проверката, че този път няма да е като друг път. ОЛАФ разполага с доказателства за корупционни практики и отклоняване на средства, ощетили с милиарди евро европейските дънакоплатци и евробюджет. В унисон със случващото се е и унищожителният за правителството Доклад на Европейската комисия за България, който излезе преди дни. В него директно се посочва, че страната ни няма напредък в борбата с корупцията, липсват осъдителни присъди за лица по върховете на властта, изоставаме в развитието си във всички обществени сфери и инфраструктурно, не се зачита върховенството на закона, не се транспонира европейското законодателство и не се изпълняват препоръките на Комисията. България е заплашена със замразяване на европейските фондове. 

В същото време в САЩ продължава разследването срещу овластени лица в България. Високопоставени източници на нашата медия зад окена са на мненение, че федералните прокурори на Ню Йорк са събрали достатъчно доказателства и най-вероятно няма да изчакат приключването на съдебния граждански процес по RIKO, а директно ще внесат обвиненителни актове в съда срещу политически лица в България. Това може да се случи във всеки един момент!

Както се споменава по-горе в текста - примката се затяга, а промените ще бъдат радикални, повлияни от световния политически тренд, който вече е наложен - смяна на политическите елити.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.