"Днес, когато отбелязваме 200-годишнината от рождението на идеолога на българската национална революция Георги Раковски, отново се нуждаем от духовния пламък на нашите възрожденци и тяхната несломима вяра в правото на българите да извоюват държавността си. Убеден съм, че народът ни ще продължи с чест да следва моралните завети на Георги Раковски, който посвети живота си на свободата на България.
За успеха на народното дело е нужна не само смелост, но и образование. Просветител и идеолог, Георги Раковски отрано прозря, че пътят към свободата се извървява от просветен народ, който да води борбата с разум и решителност." - Румен Радев, президент на Република България.
"Той положи Началото на национално-освободителната ни борба! Духовният баща на Левски и Ботев." - Асен Йорданов, поет и журналист.
"Скъпи приятели, днес - 14 април, коленичим пред олтара на Отечеството, заметнато с националния трибагреник. Замислени отново за думите в Химна на Република България: „Горда Стара планина...“, ще запалим свещ със синовно преклонение и възхищение пред 200-годишната памет за живота и делото на големия син на Отечеството Г. С. Раковски. И до днес, той остава една от най-загадъчните фигури в българската история. 154 години след смъртта на този балкански титан на мисълта и действието, белите петна в биографията му на първи идеолог на българското националноосвободително движение, остават все така непопълнени. Но и без тях, известната част от тази възхитителна и огромна биография, изписана в пантеона на краткия му 47-годишен земен живот, респектира със своята революционна интелигентност, висока образованост, духовна извисеност, творческа продуктивност, европейски авторитет и безгранична преданост към България.
Поклон пред 200-годишната памет за Г. С. Раковски!" - пише журналистът Любчо Иванов.
Раковски - лидер и глава на световните бели фримасони, правнук на Паисий Хилендарски и батко на Васил Левски и на Христо Ботев, под егидата на Граф Сен Жармен

На 2 април 1821 г. е роден един от хората, отдали живота си на България, благодарение на които ние днес можем свободно да се наречем българи. Създател на редица организации, издател на вестници, ръководител на легии и въстания, Георги Раковски отдава целия си живот на една кауза – освобождението на България. Нека ви разкажем малко по-подробно за житейския път и дейността на този велик българин.

Георги Раковски е роден в началото на месец април в град Котел. Рожденото име на героя е Съби Попович, като той по-късно приема името Сава. Баща му е заможен търговец и занаятчия. Някои историци твърдят, че Раковски наследява своя бунтовен характер от майка си, Руска Мамарчева. Тя е роднина на един от големите български борци срещу Османското робство – капитан Георги Мамарчев, който участва в Руско-турската война от 1829 г. като капитан в императорската армия, води български отряд и дори достига до Сливен. Скоро след края на войната е един от организаторите на българското въстание от 1835 г., наречено Велчова завера. Младият Сава Раковски е впечатлен от жертвоготовността и силната фигура на вуйчо си и именно затова по-късно той приема неговото име – Георги.

Произходът на Раковски му помага да се превърне в един от образованите за времето си българи. Той учи в килийното училище в Котел, а по-късно продължава в Карлово, където обаче не завършва заради върлуващата чумна епидемия, а заминава с баща си за Цариград. Учи в елитно гръцко училище, където изучава най-различни предмети. Независимо от близките контакти с гръцките си учители обаче, Георги Раковски е силно повлиян от фигурите на Неофит Бозвели и Иларион Макариополски, което го подтиква да се включи в борбата за независима българска църква.

През 1857 г. от Високата порта (министерството на външните работи на Османската империя) решават да предприемат действия срещу българския революционер. Оказан е дипломатически натиск и в крайна сметка Раковски е принуден да напусне Австро-Унгария. Заживява за кратко във Влашко, а по-късно се премества в Русия. Зад граница той продължава да твори, събира български народни песни и пише съчинения. Отново поема на път и се установява в Сърбия, където продължава издаването на вестник „Дунавски лебед“.

През 1861 г. революционерът изготвя два много важни документа, „План за освобождението на България“ и „Статут за привременно българско началство в Белград“. Планът за освобождение е приеман от повечето историци като твърде наивен, но той допринася за това българската революционна борба да започне да се организира. Стихийните проявления на четничеството в следващите години ще бъдат заменени от комитети и сериозни дейци, а планът на Раковски дава началото на една идея, която по-късно ще бъде доразвита от личности като Любен Каравелов и Васил Левски.

В плана се предвижда да се образува българска военизирана част, която да премине в родината и да вдигне на бунт местното население. Революцията трябва да бъде водена от българско правителство в Белград. Именно такова е създадено през 1862 г. в сръбската столица, а председател става самият Раковски. Още същата година е създадена и военната част под името Първа българска легия – в нея влизат много българи, сред които и самият апостол на свободата Васил Левски. В начало легията се приема добре и дори преминава през своето бойно кръщение, като се бие с турския гарнизон на Калемегдан. Обстоятелствата на Балканите обаче довеждат до разпускането ѝ – умелата политика на османците успява да подобри отношенията между двете държави и да принуди българите да търсят други пътища за своята свобода.

Въпреки неуспеха на легията, Раковски продължава да защитава вярванията си. Заминава за Влашко и се установява в Букурещ, където издава вестниците „Бъдущност“ и „Бранител“, както и списанието „Български старини“. Той продължава да вярва, че Османската империя трябва да бъде сломена с помощта на всички балкански държави. Раковски има идеи за създаване на Балкански съюз и дори се опитва да ги приложи на практика, като води разговори с редица гръцки и сръбски политици, но това не дава резултат. Опитва се да създаде и българо-румънски съюз, но идеята му отново не среща успех. През 1866 г. революционерът създава Върховно българско гражданско началство и Таен централен български комитет (ТЦБК). Някои историци твърдят, че самият Раковски не знае за създаването на ТБЦК. Организацията започва да функционира и да координира действията на българските чети, изпращани отвъд Дунав.

През 1867 г., на 1 януари, е издаден т. нар. „Привременен закон за народните горски чети за лето 1867-мо“, в който са записани правата и задълженията на четите и техните войводи, както и организационните им особености. Големият идеолог обаче така и не доживява да види своята родина свободна. Той ляга болен от една от най-страшните болести по онова време – туберкулозата. Тя отнема живота му на 9 октомври 1867 г. Фигурата на героя обаче остава да блести в родната история и до днес, дълги години след неговата смърт. Георги Раковски е една от най-светлите личности на революционното движение и от неговия опит и идеи са се учили герои като Васил Левски и апостолите на Априлското въстание, за които заветът му остава отчетлив и ясен, пише сайтът "Българска История"

В няколко наши обширни статии изследвахме генеалогията на златната първосвещена линия на Българския жречески род Дуло (в периода 18 и 19 век) и разсекретихме връзката между патриарх Хрисант, Паисий Хилендарски, Ангел Войвода, кнез Иван Кулин, Васил Левски и Христо Ботев, които ни разкриха, че те са потомствените продължители на този Божествен жреческо-царски род.
Между събитията и субектите в нашето разследване се появяваше трайно и постоянно на централни възлови позиции и с решително участие и образът и личността на Георги Сава Раковски, който в статута си на свръхестествен реален и рационален - свети Георги Сава Раковски, още тогава ни разкри, че той и всички тези светли личности и върхове в Българската история са родственици. Такава конспиративна теория е разивта в блога "Безистена"

Васил Левски и неговите феноменни свръхестествени характеристики и проявления преживе. Как пътува Левски до Лондон и Канада?!

Първосвещената златна генеалогична родова линия на Божия жречески род Дуло, от която се роди Спасителят, е най-дълбоко скриваната и пазена свръхсекретна свещена тайна на Българския и на целия човешки род на Земята.
Спазвайки изискванията на висшата жреческа конспирация, Иван Кулин, който е баща на Васил Левски, поверява и другия си жертвен син Христо (Ботев) на посветен в съзаклятието негов приятел и побратим – доказалият се просветен Български родолюбец и патриот-карловец Ботьо Петков.
Ботьо е женен от 1845 г. и повече от 3 години семейството няма деца, затова Иван Кулин спира избора си върху бездетното семейство за приемно на едно от многото му нерегистрирани деца – Христо (Ботев).
Както често се случва заради този жертвен акт Бог дарява след две години и през две години още осем деца на Ботьо Петков и жена му Иванка. разкрива блогът.

Български жречески династи от Бялото Братство сред арабите и мюсюлманите и техен духовен интелектуален прогресивен елит, останали херметично общество във вражеско обсаждение.

Всички тези документи за членство на Раковски във висши масонски организации и общества и както виждаме на най-високи позиции, показват само едно, а именно че в свръх конспиративен порядък Раковски е ръкоположен от 1862 г. до смъртта аи през 1867 г. за Лидер и Глава на Световното Бяло Братство на фрамасоните с висша идея, задача и цел №1 - той да организира Освобождението на България от 500 годишното турско робство. 

След смъртта на Раковски, брат му Васил Левски автоматично и по наследствено право и достойнства и заслуги заема неговото място на Глава на фримасоните от световното Бяло Братство.

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.