След по-малко от час започва заседанието в Европейския парламент за приемане на резолюцията, с която се подкрепят протестите в България за оставка на премиера Бойко Борисов, правителството му (със съпремиер Делян Пеевски) и на главния прокурор Иван Гешев, като се осъждат високата корупция в България, липсата на върховенство на закона и на свобода на медиите, репресиите над журналисти, кражбите на бизнеси с помощта на прокуратура и репресивните държави органи.

Вместо министър-председателят на България Бойко Борисов да се яви на заседанието в ЕП и да отговори на въпросите: защо не подава оставка; защо България продължава да е най-бедната и корумпирана държава, с най-висока смуртност в света; защо се имитира борба с корупцията; защо полицият бие мирно протестиращите граждани и журналисти; защо еврофондовете за източват от властта чрез български олигарси с помощта на официалната власт и т.н. - той бе засечен да рита мачле в ж.к. "Дианабад".

От своя страна главният прокурор Иван Гешев спретна съвесем "случайно" точно днес спецакции срещу рекета, наркоразспространението и проституцията, вероятно да има причиниа, с която да оправдае остъствието от заседаието в ЕП, където да отговори, например - защо за него едни олигарси са лоши, а други (Пеевски, Домусчиев, Ковачки) са добри.

Видеото, със запъхтение и бързащ да скрие престарялата си спортна натура в държавния атомобил премиер Бойко Борисов, е публикувано във Фейсбук-групата "Да намерим Бойко" от Светослав Трайков, като коментарът към него гласи: "Ето го Баце, рита мачле докато в ЕК се решава съдбата на България." 

Видеото може да видите и от ТУК.

"Отровното трио" също коментира поредната изцепка на министър-председателя в оставка и започна да излъчва протеста пред ЕП (видео след снимката):

Снимка на Отровното трио.
"Докато проф. Велислав Минеков води неофициални разговори с евродепутати в Брюксел във връзка с днешния дебат за върховенството на закона в България, министър-председателя усърдно рита топка на комплекс "Дианабад" в София." - пише Триото.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.