В медиите се разгоря остра дискусия по повод новосформирания политически проект на двамата бивши служебни министри – Петков и Василев. Дитирамби и върли отрицания засипват и социалните мрежи, а оценките варират в широкия спектър: от „пълни фантазьори“, „тексаски скакалци“ и „политически незрели“, до „ носители на истинската промяна“.

Ето какво коментира за LIBERTA.BG политическият анализатор Осман Октай:

„След поредните провали на партиите, които влизаха в няколко парламента и се издъниха , вълната за президентските избори отвори широко поле за търсене на алтернатива на настоящите политически формации в България. Ситуацията е аналогична на 2001 година и в зависимост от старта и начина, по който ще се организира кампанията  и  хората, които ще бъдат ангажирани в тази кампания, има, според мен изключително празно политическо пространство за реализире на подобен социалдемократически проект. Мисля така, защото всичките послания на тандема Петков – Василев се припокриват с посланията на д-р Дертлиев от прехода. Аз съм социалдемократ по идеология и принципи и бяхме много близки с д-р Петър Дертлиев, затова мога да го твърдя.

След една година от  младежката протестна енергия за промяна, всички политически  формации оттук нататък ще бъдат изключително внимателни в поведението си. В това няма да правят изключение всички други политически партии в бъдеще. Те ще са задължени и принудени винаги да спазват обществения договор към избирателите и обществото, защото вече хората ще имат изключителна чувствителност и нетърпимост към лъжа и корупция.“

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.