Кметът на Поморие Иван Алексиев иска от държавата безвъзмездно прехвърляне на терена на бившето Военно поделение (зад Винпрома) в полза на Общината. Имотът е държавна собственост, с площ от 49 785 кв.м, и е застроен с 21 на брой масивни сгради. Писмото е адресирано до Министерския съвет чрез областния управител на Бургас Вълчо Чолаков.

В мотивираното искане кметът изразява желанието на Община Поморие - да стане собственик на имота, за да го благоустрои и застрои. Намерението на Общината е да изработи подробен устройствен план за изграждане на самостоятелни поземлени имоти, върху които ще се учреди право на строеж на лица с установени жилищни нужди, а върху някои от тях ще се построят социални жилища.

Замисълът е новият квартал да представлява комплекс от сгради, инфраструктура, паркинги, търговски и зелени площи, отговарящи на международните стандарти. Локацията на имота позволява лесна и бърза комуникация с общинския център и удобен достъп до необходимата инфраструктура, съобщават от общинския пресцентър.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.