След традиционното дефиле по главната улица на Поморие, под ритъма на българската народна музика, кръшните хора на стотици участници, от 42 клуба от цялата страна, разлюляха централния площад и сцената пред НЧ „Просвета” 1888. 
„В момента Поморие е пример пред цялата държава как трябва да бъде пълен един градски площад – с усмихнати хора в народни носии, играещи народни хора. Благодаря ви и ви приветствам с добре дошли отново в Поморие. Вие сте носители на българските народни традиции, но и техни пазители, защото сте самодейци и това, което правите го правите от сърце и го предавате на следващото поколение. Благодаря на Лили Христова и танцьорите от клуб „Чайка“,  затова че полагат усилия да го има този фестивал, защото само така ще се гордеем и ще запазим българското самосъзнание и дух.“

С тези думи кметът на Поморие Иван Алексиев приветства участниците във Фестивала на клубовете за народни танци “Хоро край поморийския бряг”, организиран за тринадесета поредна година от Община Поморие и сдружение Танцов клуб „Чайка“, с ръководител Лиляна Христова.

Начало на тазгодишното издание на фестивала поставиха танцьорите от село Капитановци и село Майор Узуново, община Видин, които представиха автентични танци от техния регион.

Всички клубове получиха грамоти и предметни награди за тяхното индивидуално изпълнение и достойно участие във фестивала.

 Повече снимки може да видите на официалната фейсбук страница на Община Поморие ТУК.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.