Днес Специализираната прокуратура разпространи SMS-кореспонденция, за която твърди, че е проведена между бизнесмена Пламен Бобоков и президента на Република България Румен Радев. Държавният глава призова прокуратурата да публикува останалата част от кореспонденцията, а не само съобщенията на Пламен Бобоков, поради причината, че така създава умишлено усещане в обществото, че между двамата може да се е вършило нещо нередно, апокрифно.
От своя страна Пламен Бобоков твърди, че в мобилните апарати, които е предоставил на държавното обвинение, не само няма записан телефонния номер на президента Радев, но и от тях не е провеждал чат разговор с него.

По отношение твърденията на Прокуратурата, че Пламен Бобоков е излъгал за чатовете с Президента, Liberta.bg получи и публикува становището на Пламен Бобоков по този горещ казус:

„Това, което казах и продължавам да твърдя е, че нямам телефоните на Президента в устройствата, иззети и задържани от Прокуратурата, а не че не го познавам или не съм си писал с него. Въпросът който увисва в пространството и никой не желае да зададе е: Тогава от чий телефон, след като не е от моя, са взети въпросните щедро разпространявани чатове? Дали пък не е от телефона на Президента?“ 

От изразената позиция на бизнесмена Пламен Бобоков може да се направи обоснованото предположение, че личните кореспонденция, разговори и съобщения на президента на Република България Румен Радев може да са обект на незаконно прилагане на специални разузнавателни средства (СРС) или мобилният оператор, чиито услуги ползва, да е предоставил наличната информация за конкретния абонат.

Припомняме, че в началото на 2020 г. държавното обвинение пубикува в нарушение на закона разговор с президента Румен Радев, придобит след прилагането на СРС.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.